Wyżywienie w szkołach jest bardzo ważnym elementem naszej firmy – z pasją każdego dnia tworzymy dania tak, aby zadowalały nawet największych „małych” smakoszy. Uważamy, że można jeść smacznie, kolorowo, sezonowo i zarazem zdrowo:)
Menu tworzymy na zasadzie burzy mózgów w myśl zasady: co dwie głowy to nie jedna!
Jeśli macie więc jakieś pomysły na dania zawsze chętnie wprowadzimy je do naszego a także Waszego menu. Chcemy, żebyście mieli możliwość decydowanie o tym, co najchętniej zjedlibyście w szkole :)
Wszelkie propozycje dań prosimy przesyłać na naszego maila:
Menu ustalane jest na cały miesiąc, żebyście mogli spokojnie wybrać idealne zestawy dla siebie na dłuższy czas. Jeśli jednak uznacie, że coś chcielibyście zmienić spokojnie prosimy o wiadomości z imieniem i nazwiskiem najlepiej z trzydniowym wyprzedzeniem.

A teraz kilka słów dotyczących zamówień:
-zamówienia robimy na cały miesiąc

-można anulować poszczególne dni najlepiej do godziny 8:30 tego samego dnia (w tym celu proszę o wiadomość SMS na numer telefonu 510 174 388 – koniecznie z imieniem i nazwiskiem oraz klasą, np. „Proszę o anulowanie dzisiejszego obiadu dla Jasia Nowaka z klasy 4 a.”

-po wybraniu zestawów na cały miesiąc prosimy o przesłanie ich poprzez skopiowanie na naszego maila najlepiej z imieniem i nazwiskiem oraz klasą w tytule wiadomości a w odpowiedzi otrzymają Państwo informację potwierdzającą złożenie zamówienia oraz przekierowanie do płatności

-w przypadku nietolerancji, alergii pokarmowych bardzo proszę o kontakt telefoniczny pod numerem 510 174 388 – ustalimy wtedy specjalne menu bądź wspólnie wybierzemy dania odpowiednie ze standardowego menu

-dodatkowo przy każdym zamówieniu głównego dania obiadowego w cenie będzie także napój, np.: kompot owocowy, herbata z jabłkami i miętą, herbata z cytryną, woda owocowa z sezonowymi owocami

W KAŻDYM MIESIĄCU BĘDZIEMY ROBIĆ KONKURSY DLA NASZYCH SMAKOSZY!
Wrześniowy konkurs – wymyśl danie obiadowe, które Twoim zdaniem chciałbyś zjeść i Ty i Twoi koledzy, koleżanki oraz swoją propozycję prześlij na naszego maila :)
Wylosujemy 3 najlepsze propozycje i nagrodzimy:
-długopisami,
-notesami,
-sznuroworkami z logo.

W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt telefoniczny pod numerem telefonu: 510 174 388 bądź drogą mailową:

Od października system zamawiania będzie ulepszony – zamawianie będzie polegało na wrzucaniu do koszyka poszczególnych dań na poszczególne dni – nasz informatyk już nad tym pracuje :)

Zapraszamy i życzymy dobrego roku szkolnego!

ŚRODA              02.09. CZWARTEK 03.09. PIĄTEK         04.09.
ZUPA pomidorowa jak u mamy z kluskami lanymi (wegetariańska) pieczarkowa (wegetariańska) bulion z warzywami i kluseczkami z kaszy manny (wegetariańska)
DANIE MIĘSNE pieczony kurczak faszerowany pieczarkami i serem podany z puree ziemniaczanym i sałatką z pomidorów nuggetsy z kurczaka podane z kulkami ziemniaczanymi i surówką z marchewki i jabłek panierowany w płatkach kukurydzianych morszczuk podany z ryżem duszonym z warzywami i surówką z kiszonej kapusty
DANIE JARSKIE racuchy z jabłkami i bananami podane z sosem jogurtowym (2 szt. / porcje; wegetariańskie) siekane kotleciki z warzywami i dipem koperkowym podane z surówką z marchewki i jabłek (2 szt. / porcje; wegetariańskie) pierogi ruskie (7 szt. / porcja; wegetariańskie)
DESER Koktajl truskawkowo – jogurtowy (shake) sałatka owocowa jabłka w cieście kruchym (2 szt / porcja)
PONIEDZIAŁEK   07.09. WTOREK   08.09. ŚRODA              09.09. CZWARTEK    20.09. PIĄTEK             11.09.
ZUPA jarzynowa (wegetariańska) koperkowa  (wegetariańska) barszcz zabielany  (wegetariańska) kalafiorowa (wegetariańska) pomidorowa z ryżem (wegetariańska)
DANIE MIĘSNE potrawka z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i surówką colesław kotlecik drobiowy z puree ziemniaczanym i bukietem warzyw spaghetti w sosie serowo – pieczarkowym podane z pieczonym indykiem stripsy z kurczaka w serowej panierce podane z kulkami ziemniaczanymi i sałatą masłową ze śmietaną domowe paluszki rybne z dorsza podane z ziemniaczkami z wody i sałatką fresh
DANIE JARSKIE naleśniki z twarożkiem i owocami  (2 szt. / porcja; wegetariańskie) kotleciki ziemniaczano – serowe podane z sosem pieczarkowym i bukietem warzyw (2 szt. / porcja; wegetariańskie) spaghetti w sosie serowo – pieczarkowym (wegetariańskie) panierowane talarki z cukinii w panierce z płatkow kukurydzianych podane z dipem jogurtowym i kulkami ziemniaczanymi (3 szt. / porcja; wegetariańskie) leniwe z masłem i bułką tartą oraz sezonowymi owocami  (wegetariańskie)
DESER Smoothie zielone jabłuszko szaszłyki owocowe mus z pieczonej papryki i marchewki podany z chrupkimi warzywami jabłka w cieście naleśnikowym ciastko owsiane z rodzynkami, żurawiną i słonecznikiem
PONIEDZIAŁEK   14.09. WTOREK   15.09. ŚRODA              16.09. CZWARTEK    17.09. PIĄTEK             18.09.
ZUPA ogórkowa (wegetariańska) zupa krem z dyni  (wegetariańska) koperkowa z makaronem  (wegetariańska) krupnik  (wegetariańska) serowa z warzywami i grzankami  (wegetariańska)
DANIE MIĘSNE pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym podane z makaronem kokardki i marchewką baby gulasz po węgiersku z plackami ziemniaczanymi gołąbki z mięsem i ryżem podane z sosem pomidorowym oraz kalafiorem z masłem i bułką tartą siekane kotleciki z polędwiczkami z kurczaka, papryką, cukinią podane z pieczonymi marchewkami i pietruszkami fishburgery z sosem tatarskim w naszego wypieku bułkach hamburgerowych podane z domowymi pieczonymi frytkami z ziemniaków i batatów
DANIE JARSKIE placuszki cukiniowe z sosem jogurtowym podane z marchewką baby  (2 szt. / porcja; wegetariańskie) knedle ze śliwkami i sosem jogurtowym  (2 szt. / porcja; wegetariańskie) pieczarki faszerowane kaszą gryczaną duszoną z warzywami podane z kalafiorem z masłem i bułką tartą  (2 szt. / porcja; wegetariańskie) krokieciki z pieczarkami i serem podane z sosem koperkowym i pieczonymi marchewkami i pietruszkami (2 szt. / porcja; wegetariańskie)  pierogi ze szpinakiem i serem feta okraszone cebulką  (7 szt. / porcja; wegetariańskie)
DESER muffinka czekoladowa smoothie brzoskwiniowe pieczone plastry ananasa pod kokosową kruszonką gofry z owocami sezonowymi i dipem jogurtowym domowy pączek z nadzieniem czekoladowym
PONIEDZIAŁEK   21.09. WTOREK   22.09. ŚRODA              23.09. CZWARTEK    24.09. PIĄTEK             25.09.
ZUPA zupa krem z pomidorów  (wegetariańska) bulion z warzywami i makaronem (wegetariańska) kapuśniak ze słodkiej kapusty (wegetariańska) barszcz czerwony czysty (wegetariańska) lekka grochowa (wegetariańska)
DANIE MIĘSNE rolada z indyka faszerowana pastą marchewkową podana w sosie pieczeniowym z puree ziemniaczanym i zasmażanymi buraczkami potrawka z kurczaka po węgiersku z papryką, cukinią, kabaczkami podana z pieczonymi ziemniaczkami kotlety mielone podane z ryżem i sałatą masłową ze śmietaną krokiety z mięsem, kapustą i pieczarkami (2 szt. / porcja) pieczony łosoś podany z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty
DANIE JARSKIE kopytka w sosie pieczarkowym podane z bukietem warzyw  (wegetariańskie) lecho podane z pieczonymi ziemniaczkami  (wegetariańskie) kotleciki brokułowo – jajeczne podane z ryżem i sałatą masłową ze śmietaną  (2 szt. / porcje; wegetariańskie) krokiety z kapustą i pieczarkami (2 szt. / porcja; wegetariańskie) twarogowe racuchy z sosem jogurtowym i owocami (2 szt. / porcja; wegetariańskie)
DESER Koktajl malinowy (shake) baton mocy z musli biszkopt z owocami ryż zapieczony z jabłkami i cynamonem pieczone jabłko faszerowane domową granolą
PONIEDZIAŁEK   28.09. WTOREK   29.09. ŚRODA              30.09.
ZUPA pomidorowa jak u mamy z kluskami lanymi (wegetariańska) zupa krem z pieczonych białych warzyw podana z pestkami dyni (wegetariańska) ogórkowa (wegetariańska)
DANIE MIĘSNE złocisty kurczak pieczony z puree ziemniaczanym i brokułami spaghetti bolognese pieczony indyk w sosie pomidorowym z cukinią i dynią podany z kaszą gryczaną i bukietem warzyw
DANIE JARSKIE pieczone ziemniaki faszerowane pieczarkami, marchewką, brokułem podanem z dipem koperkowym (2 szt. / porcja; wegetariańskie) pierogi z soczewicą czerwoną i warzywami okraszone masłem i szczypiorkiem (7 szt. / porcja; wegetariańskie) spaghetti w sosie pomidorowym z cukinią i dynią  (wegetariańskie)
DESER domowy sernik na zimno z owocami racuch jogurtowy z porzeczkami domowa naszego wypieku szarlotka z kruszonką